Digital Radio

Digital Radio via dit kabel-tv.

Vi sender en del digitale radiokanaler i vort kabelnet, som kan modtages enten via de fleste nyere smart-tv eller via Stofas SmartTv-boks. Se hvilke kanaler du kan modtage her på siden.

DAB+ radio.

DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting og er, som navnet antyder, en digital teknologi i modsætning til FM (frekvensmodulation), der er analog.

Modsat FM-radio kan man med DAB-formatet udsende flere kanaler på samme frekvens, og dermed er der plads til flere radiostationer på én frekvens med DAB og ikke mindst i en væsentlig bedre kvalitet.

Via en DAB+ radio med en rimelig stueantenne har man adgang til alle DR’s landsdækkende kanaler, ligesom der er adgang til en lang række lokale kanaler.

DAB+ i bilen

At skifte stereoanlægget ud med DAB+ kan blive en dyr omgang, der kan koste tusindvis af kroner. Det skyldes, at det kan være en større operation at få styretøj, navigation og bakkamera til at fungere efter udskiftning af bilstereoen.

Hvis DAB-regningen bliver for dyr, findes der mere overkommelige løsninger. En af dem er at montere en lille adapter. Den kobles til din eksisterende bilstereo, enten med et AUX-kabel eller ved at konvertere radiosignalet til FM, som din gamle bilstereo kan modtage, og dermed har du digitalradio i bilen.